Scolio Centar

Scolio Centar

Futoški put br. 1, Novi Sad
062/1516330

Zakažite pregled

 • O nama

  Scolio Centar je ustanova specijalizovana za rešavanje deformiteta kičmenog stuba, lošeg držanja i bolova u leđima kod dece i odraslih.
  Pruža mogućost edukacije, rekreacije i rehabilitacije, a kao glavno sredstvo koristi se pokret.
  Scolio Centar je poseban po tome što u njemu odiše pozitivna energija mladih ljudi koji rade u njemu i koji ulažu svoju ljubav i energiju u rad sa svojim članovima. Ideja je pokrenuta 2012. kada je osnivač centra Nikola Jevtić završio Schroth metodu u Nemačkoj koja se primenjuje u radu sa osobama koja imaju deformitete kičmenog stuba.

Lekari

UTO21MAJ
Utorak 21. Maj
SRE22MAJ
Sreda 22. Maj
ČET23MAJ
Četvrtak 23. Maj
PET24MAJ
Petak 24. Maj
SUB25MAJ
Subota 25. Maj
NED26MAJ
Nedelja 26. Maj
PON27MAJ
Ponedeljak 27. Maj
UTO28MAJ
Utorak 28. Maj
SRE29MAJ
Sreda 29. Maj
ČET30MAJ
Četvrtak 30. Maj
PET31MAJ
Petak 31. Maj
SUB1JUN
Subota 1. Jun
NED2JUN
Nedelja 2. Jun
PON3JUN
Ponedeljak 3. Jun
UTO4JUN
Utorak 4. Jun
SRE5JUN
Sreda 5. Jun
ČET6JUN
Četvrtak 6. Jun
PET7JUN
Petak 7. Jun
SUB8JUN
Subota 8. Jun
NED9JUN
Nedelja 9. Jun
PON10JUN
Ponedeljak 10. Jun
UTO11JUN
Utorak 11. Jun
SRE12JUN
Sreda 12. Jun
 • Kineziterapeut Nikola Jevtić

  Kineziterapeut Nikola Jevtić

  Rođen je 1986. godine u Kruševcu. Završio je Medicinsku školu u Kruševcu 2005. godine, a 2011. godine stiče zvanje profesor fizičkog vaspitanja-diplomirani kineziterapeut na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Na istom fakultetu završava master studije 2013. godine sa prosečnom ocenom 9,50 i stiče zvanje master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.
  Doktorske studije upisuje 2013. godine na istoimenom fakultetu.
  Kao demonstrator na predmetu Kineziterapija i stručna praksa Kineziterapije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja bio je angažovan od 2009.-2010. godine. U tom periodu stiče i radno iskustvo tokom rada na poboljšanju motoričkih sposobnosti kod dece predškolskog uzrasta u skolici sporta. Cilj ovog pristupa bio je uspostavljanje pravilnog rasta i razvoja uz primenu korektivnih vežbi.
  Nakon ponovne jednogodišnje saradnje na fakultetu, ovoga puta kao saradnik u nastavi na predmetu Kineziterapija, u periodu od 2011.-2012. godine, odlazi u Nemačku na “ASKLEPIOS, Katharina – Schroth Klinik”, na specijalizaciju Schroth trodimenzionalne metode za korekciju skolioze i kifoze. Po povratku iz Nemačke počinje profesionalno da primenjuje znanje Schroth metode u radu sa osobama koje imaju skoliozu i/ili kifozu. Od 2014.-2015. godine, bio je uključen u timu istraživača na IPA-spinelab međunarodnom projektu pod nazivom “Unapređenje procene posturalnog statusa i statusa kičme” koji je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada uspešno sproveo u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva. Po završenom projektu, postaje spoljni predavač na Kineziološkom Fakultetu u Splitu na predmetu “Kineziterapija”.
  Postaje regionalni Schroth instruktor ispred nemačkog instituta “Spine-Concept-Sobernheim” 2017. godine i stiče pravo da sprovodi Schroth edukaciju. Do sada je edukaciju sprovodio u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni I Hercegovini, Bugarskoj i Holandiji.
  Osnivač je ISST Schroth kampa na kome učestvuju osobe koja imaju skoliozu i kifozu. Kamp se sada sprovodi u više zemalja: Srbija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Kanada, Turska, Amerika.

 • Kineziterapeut Filip Lazić

  Kineziterapeut Filip Lazić

  Najveća sreća koju imam u životu je da radim posao koji volim. To je preduslov da postižemo sjajne rezultate i da izvlačimo iz sebe maksimum. Ono što me ispunjava je da pomognemo ljudima da žive normalno, bez bola i vrate se njihovim aktivnostima u kojima su uživali i pre nastanka povrede, ali to ne možemo sami pa sam zato veoma zahvalan što radim u timu Scolio Centra, jer pobede ostvaruju timovi a ne pojedinci.

 • Kineziterapeut Aleksandra Ilić

  Kineziterapeut Aleksandra Ilić


  U Scolio Centru radim na poziciji Schroth terapeuta, gde sam i završila edukaciju. Ono što me je najviše privuklo ovom poslu jeste aktivan rad sa decom i rešavanje njihovih posturalnih problema kroz specifičnu fizičku vežbu. Svoj posao volim pre svega zbog humane crte koju on nosi, kao i zbog posebnosti koju donosi svaki vežbač koji stane ispred mene. Najvećom prednošću, a ujedno i najvećim izazovom, smatram šansu da u svojoj struci napredujem i usavršavam se iz dana u dan.

 • Kineziterapeut Danka Ljubojević

  Kineziterapeut Danka Ljubojević

  Danka Ljubojević
  Kineziterapeut, Sertifikovani Šrot terapeut
  U Scolio Centru radim kao Schroth terapeut, to iziskuje krajnje specifičan i individualan pristup prema svakoj osobi, što za mene i jeste najveći izazov.
  U radu nastojim da dobijem maksimalno zalaganje od strane vežbača jer smatram da ćemo zajedničkom energijom brže i efikasnije postići ostvarenje željenog cilja.
  Ono što me ispunjava i predstavlja moj vetar u leđa jesu rezultati koje dobijamo ulaganjem velikog truda i rada. Oni nam govore da smo na dobrom putu i daju podstrek za daljim sopstvenim usavršavanjem i razvijanjem.

 • Fizioterapeut Nataša Horvat

  Fizioterapeut Nataša Horvat


  Nakon višegodišnje prakse u fizikalnoj terapiji, deca su ta koja su me oduvek inspirisala. Schroth terapiju sam odlučila da završim kako bih unapredila svoje znanje u vezi sa deformitetima kičmenog stuba. Svakodnevni izazov mi predstavlja svako dete koje uđe u Scolio Centar, jer je svaki naš vežbač individua kao i posturalni problem koji nam donosi. Rad u Scolio centru, primena naučenog kroz teoriju i praksu i svakodnevni rezultati su moja inspiracija da budem što bolja i pružim što više!

 • Fizioterapeut Nataša Maraš

  Fizioterapeut Nataša Maraš


  Uvek se vodim rečenicom "Kad radiš posao koji voliš i voliš posao koji radiš" sve ide lakše i sa više ljubavi i uspeha. Naš posao je human posao i smatram da nema veće časti od toga da si u prilici nekome da pomogneš i to uradiš na ispravan način. Cilj je da zajedno ostvarimo što bolji rezultat i uvek dajemo svoj maksimum, jer veliki broj dece i odraslih ima problema sa kičmom, i smatram da smo mi neko ko treba da podigne svest o tome. Svaki novi dan je pravi dan za izazov i novi rezultat i uspeh, to je ono što me pokreće.

 • Fizioterapeut Angelina Matić

  Fizioterapeut Angelina Matić

 • Fizioterapeut Mladen Milovanović

  Fizioterapeut Mladen Milovanović

  U Scolio centru radim kao Schroth terapeut. Scolio centar je za mene kao i za većinu naših vežbača mnogo više od posla i prostora u kome vežbamo. Mnogi će vam reći da je to mesto gde prestaje bol, mesto gde počinje dobro držanje, mesto koje "čini čuda", mesto koje pravi promenu. Iza svih pozitivnih komentara i rezultata stoji pre svega naša požrtvovanost koju ulažemo u svaki trening, ali zasluga nije samo naša. Zasluga pripada i svima onima koji su nam kroz ove godine ukazali poverenje i dozvolili da im pomognemo. To je ono što čini pravu lepotu ove profesije i ujedno nas motiviše da budemo još bolji i uspešniji u godinama koje dolaze.
  2012. godine stekao zvanje profesionalnog fizikalnog terapeuta.
  Član je Društva fizikalnih terapeuta Srbije.
  2016. radio je na Schroth terapiji kao volonter u Schroth kampu u Novom Sadu.
  2017. postao sertifikovani Schroth terapeut na Nemačkom Institutu za kičmu Spine - Concept - Sobernheim.
  2017. pohađao Schroth edukaciju kao asistent, u Novom Sadu
  2018. Učestvovao je u preko deset Schroth kampova u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji.
  Pohadjao obuku Dr Stuart McGill “Building the ultimate back: from Rehabilitation to performance” u Sloveniji, aktivno sprovodeći McGill program vežbi za osobe sa bolovima u leđima.
  2018. učesnik je "Couching seminar" u Beogradu
  2018 - McGill 1: Foundation for a pain - free back Certification
  2019 - McGill 2: Assessment - Converging on a precise diagnosis Certification

DR BOOK će biti sa vama uskoro. Uobičajeno vreme odgovora je ⏰ nekoliko minuta

Hvala što ste nas kontaktirali.
Vaša poruka je uspešno poslata.

Vaša rezervacija je uspešno izvršena.

P
U
S
Č
P
S
N

Bezbedno prijavljivanje

Bezbedno prijavljivanje

Da li posećujete ovog lekara prvi put? DA NE

Bezbedno prijavljivanje