Očni centar Džinić

Očni centar

Džinić

Vršačka 34,, Novi Sad
021/500 490, 021/520 961

Zakažite pregled

 • O nama

  Očni centar Džinić je porodična firma sa tridesetogodišnjom tradicijom koja se bavi pružanjem zdravstvenih usluga iz oblasti oftalmologije i izradom optičkih pomagala. Visoko kvalifikovan kadar, primena najsavremenije opreme iz oblasti oftalmologije i izrade optičkih pomagala čine jedinstvenu celinu u kojoj se mogu rešiti ili ublažiti gotovo svi poremećaji funkcije organa vida na jednom mestu.
  Specijalna bolnica “Prof Dr Džinić” se bavi medikamentoznim i hirurškim lečenjem očnih bolesti dece i odraslih. Koncipirana je kao bolnica u kojoj se hirurške intervencije obavljaju po tipu dnevne hirurgije. Pored kompletne dijagnostike, laserskih tretmana, hirurgije katarakte, glaukoma i operacija na kapcima ono što izdvaja našu bolnicu su operacije očnog dna (vitreo-retinalna hirurgija). Jedina smo ustanova na teritoriji Vojvodine koja se uspešno bavi lečenjem ablacije retine, promenama od šećerne bolesti i operativnim lečenjem žute mrlje (makule). Intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji sa minimalnim rezom, bez šava, po tipu dnevne hirurgije. Najsloženiji i najkompleksniji operativni zahvati se mogu izvršiti u najkraćem vremenskom roku.

Lekari

SUB20APR
Subota 20. April
NED21APR
Nedelja 21. April
PON22APR
Ponedeljak 22. April
UTO23APR
Utorak 23. April
SRE24APR
Sreda 24. April
ČET25APR
Četvrtak 25. April
PET26APR
Petak 26. April
SUB27APR
Subota 27. April
NED28APR
Nedelja 28. April
PON29APR
Ponedeljak 29. April
UTO30APR
Utorak 30. April
SRE1MAJ
Sreda 1. Maj
ČET2MAJ
Četvrtak 2. Maj
PET3MAJ
Petak 3. Maj
SUB4MAJ
Subota 4. Maj
NED5MAJ
Nedelja 5. Maj
PON6MAJ
Ponedeljak 6. Maj
UTO7MAJ
Utorak 7. Maj
SRE8MAJ
Sreda 8. Maj
ČET9MAJ
Četvrtak 9. Maj
PET10MAJ
Petak 10. Maj
SUB11MAJ
Subota 11. Maj
NED12MAJ
Nedelja 12. Maj
 • Prof. dr Miroslav Džinić

  Prof. dr Miroslav Džinić

 • Prof. dr Ana Oros

  Prof. dr Ana Oros

  Prof.dr Ana Oros, oftalmolog, završila je studije medicine, postdiplomske studije i doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Stručno usavršavanje iz oblasti oftalmologije obavila je u SAD i u Republici Češkoj.
  Klinički rad: Klinika za očne bolesti KCV Novi Sad, Institut za Neonatologiju Beograd.
  Naučno obrazovni rad: Medicinski fakultet Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu.
  Oblast rada u oftalmologiji: Bolest retine u domenu vitreoretinalnog i horoideoretinalnog kompleksa. Na ovom problemu radi od 1994.god., počevši kao konsultant na neonatološkom odeljenju Klinike za pedijatriju u Novom Sadu. Od 2003. godine radi na implementaciji skrininga i razvoju lečenja retinoaptije prematuriteta na teritoriji cele Srbije i susednih država Crne Gore, Republike Srpske a kasnije Makedonije i Federacije Bosne i Hercegovine.
  Član je udruženja Oftalmologa Srbije, Euretine, Američke Akademije oftalmologa.
  Kao lekar oftalmolog radi u Očnom centru Džinić u Novom Sadu.

 • Doc. dr sci. med. Aleksandar Miljković

  Doc. dr sci. med. Aleksandar Miljković

  Doc. dr sci. med. Aleksandar Miljković, rođen je u Novom Sadu 1973.god. Osnovnu školu Ivo Lola Ribar i gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj završio je sa odličnim uspehom a tokom školovanja nagrađen je diplomom Vuk Stefanović Karadžić, Mihajlo Petrović Alas i Spatakovom diplomom. Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu završio 1999.god.
  Tokom studija bio je aktivan član jugoslovenskog ogranka Međunarodnog komiteta studenata medicine i u okviru ove organizacije proveo je pet nedelja u Grčkoj, na Univerzitetskoj očnoj klinici na Kritu u gradu Iraclio, na odeljenju oftalmologije i refraktivne hirurgije kod prof.dr. Palikarisa.
  Tokom 1998. i 1999.god. dobio je dve Univerzitetske nagrade u naučno-istraživačkom radu a nakon toga 2001. god. položio je ispit za dobijanje međunarodno priznate oftalmološke diplome ICO diplome iz oblasti opšte medicine, optike i refrakcija. Stručno usavršavanje je obavio na Očnoj klinici Univerzitetske bolnice u Gentu, Belgija kod prof.dr J.J. De Leja i prof dr Kastelina na odeljenju hirurgije prednjeg segmenta i glaukoma. Specijalistički ispit iz oblasti oftalmologije položio je 2006.god. Magistarsku tezu odbranio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije završio je 2015.god. sa temom "Karakteristike glave očnog živca i peripapilarnih retinalnih nervnih vlakana kod pacijenata sa galukomom".
  Dr Miljković Aleksandar, je autor i koautor 7 naučnih radova i 30 radova prezentovanih na kongresima u zemlji i inostranstvu. Koautor je jedne knjige za studente i specijalizante. Član je: DLV-SLD, Društva oftalmologa Srbije, Evropskog udruženja oftalmologa, Američke oftalmološke akademije, Udruženje hirurga katarakte Srbije, Udruženja glaukomatologa Srbije. Docent na katedri za oftalmologiju od 2015.godine i radi u Očnoj kući Džinić u Novom Sadu.

 • Dr sci.med. Vladislav Džinić

  Dr sci.med. Vladislav Džinić

  Dr Vladislav Džinić je rođen 27.11.1977.g. u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju medicinsku školu ” 7 April”. Medicinski fakultet u Novom Sadu završava 2003.god. Dobitnik je univerzitetskih nagrada za postignut uspeh tokom studija.
  Postdiplomske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu upisuje 2004. godine, a magistarsku tezu pod nazivom „Uticaj laserfotokoagulacije na vidnu oštrinu i očni pritisak kod pacijenata obolelih od dijabetesne retinopatije“ brani decembra 2008. godine.
  Doktorsku disertaciju pod nazivom ” Morfološke karakteristike makule kao prognostički faktor poboljšanja vidne oštrine u terapiji pacijenata obolelih od dijabetesnog makularnog edema” na predmetu oftalmologija brani septembra 2016. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
  Specijalističke studije iz oblasti oftalmologije upisuje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu gde ih i završava, a zvanje specijaliste iz oftalmologije stiče 2011. godine.
  Post specijalističke studije - European School for Advance Studies in Ophthalmology ѕavršava na USI Univerzitetu u Luganu, Švajcerska i stiče DiSSO zvanje. /Diploma of superior specialization in ophthalmology/ 2012. godine.
  Tokom školovanja i specjalizacije boravio je na brojnim stručnim usavršavanjima (fellowship) i pohađao kurseve iz oblasti hirurgije katarakte, oboljenja zadnjeg segmenta oka (retine) i vitreo-retinalne hirurgije. Stipendista je Evropskog udruženja oftalmologa (SOE).
  Autor je više radova objavljnjnih u inostranim i domaćim časopisima i sapoštenja na domaćim i međunarodnim kongresima, učestvovao je u pisanju knjige „Odabrana poglavlja u oftalmologiji“. Aktivno učestvuje u programu kontinuirane medicinske edukacije kao predavač. Kao pozivni predavač učestvoavo je na 7th European ophthalmology congress, Madrid, Spain, 2016 na kome je vodio specijalnu sesiju o operativnom lečenju pacijenata obolelih od šećerne bolesti ” Diabetic retinopathy - surgical perspective” Član ogrnizacionog odbora i iinstruktor na TVRS (Thesaloniki vitreo-retinal summer school). Predavač je na hirurškim wet-lab kursevima iz operativnog lečenja katarakte i rešavanja komplikacija tokom operativnog lečenja (ESCRS). Član je nacionalnih oftalmoloških udruženja i Evropskog udruženja retinalnih specijalista (EURETINA), Evropskog udruženja vitreoretinalnih specijalista (EVRS) i Evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS). Hirurg (vitreo-retinalni) konsultant u Kliničkom centru Crne Gore, Podgorica.
  Oženjen suprugom Tamarom i ima dva sina, Miroslava i Bogdana.

DR BOOK će biti sa vama uskoro. Uobičajeno vreme odgovora je ⏰ nekoliko minuta

Hvala što ste nas kontaktirali.
Vaša poruka je uspešno poslata.

Vaša rezervacija je uspešno izvršena.

P
U
S
Č
P
S
N

Bezbedno prijavljivanje

Bezbedno prijavljivanje

Da li posećujete ovog lekara prvi put? DA NE

Bezbedno prijavljivanje